Izdvajamo

Oglasio se i suprug Donne Ares. Ljekari u Danskoj su joj u aprilu rekli koliko još ima života.

Donna Ares ipak nije uspjela da dobije bitku sa karcinomom, ali je njena borba trajala dugo. Pozitivnog duha i u najtežim trenucima joj nije manjkalo, a posljednji dani u rodnoj kući u Bihaću izgledali su jako dramatično. Prvi put za javnost njen suprug Džavid Ljubovci otkriva kako su izgledali posljednji sati Azre Kolaković koja je imala samo jednu želju, a to je da umre tamo odakle je potekla.

- Kada čovjek dođe u fazu gdje je svjestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na to što kaže. Pa tako nisam ni ja, jer je to ipak sama ona znala, to je bolest. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo pričati o tome, ali ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše ne mislimo o našem braku. Ne zamjeram joj ni na čemu, jer znam da u dubini duše nije mislila ništa loše . Pogotvo kada to ode na mozak i glavu, to sve ode u drugi pravac - priča za “Blic” Džavid i time daje odgovor na glasine da su htjeli da se razvedu poslije pet godina braka.

Tokom razgovora nam priča kakve su bile prognoze ljekara i zbog čega se odlučila na potez da se vrati u porodičan dom u Bihaću gdje je provela posljednja dva mjeseca života:

- Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za liječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila - poručuje kompozitor.

Porodica preminule pjevačice objavila je umrlicu kojom su zvanično obavijestili javnost o njenoj smrti, kao i detalje ženaze, koja će biti obavljena u srijedu, 4. oktobra, na gradskom groblju “Humka” u 16 časova, a posljednji ispraćaj krenuće ispred Kantonske bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u 15:45 časova.

(Blic)

Stranice