Izdvajamo

Velika popularnost zahvaljujući Popoviću. Žiriranje u Zvezdama Granda mnogima podigle popularnost.

Na balkanskim prostorima već duži vremenski period takmičenje "Zvezde Granda" je prema svim pokazateljima najgledaniji televizijski format od svih. Milionska publika koja prati ovo takmičenje u regionu, ali i širom svijeta iz subote u subotu prikovana je za TV ekrane i gleda ovo popularno takmičenje. Osim dobrih kandidata tu je i žiri koji daje poseban šmek svemu, a Grand je ovaj put opet pomjerio granicu i napravio šou koji je takmičarski ali i pomalo rijaliti. Gledaoci željno isčekuju nove sukobe, prepirke, i smijeh koji izazivaju pojedini članovi žirija. Tako je i u novoj sezoni Marija, Viki, Karleuša, Ana, Aca i Bosanac prave jedinstvene emisije, a prije samog početka sezone i potpisivanja ugovora uveliko se pričalo o cijenama i novcu kojeg ove zvijezde dobiju za žiriranje. Tako je iz neprovjerenih izvora nepotvrđeno otkriveno da


Dragan Stojković Bosanac dobije 500 eura za svaku emisiju u kojoj žirira, prostom računicom u svakoj sezoni bude oko 40-ak emisija tako da Bosanac žirirajući u Zvezdama Granda zaradi oko 20 hiljada eura po sezoni.
Za prosjek u Srbiji i na Balkanu to su sjajni novci, Bosanac prema tim pisanjima jedini ima honorar, ostali nemaju i to iz jednog jedinog razloga jer su pjevači. Popović im nudi besplatnu reklamu zauzvrat žiriranja pa im tako pojavljivanje svake subote u žiriju donosi nove nastupe, turneje i puno više novca. Karleuša je tako nakon dvije sezone htjeli to priznati ili ne jedna od najpopularnijih ličnosti u Srbiji, ali i regionu, njeni koncerti su rasprodati što prije Granda nije bio slučaj. Marija Šerifović je pobjednica Evrovizije i predstavnica Srbije.

Pjesmom "Molitva" Marija je dostigla ogromnu popularnost, ali nakon toga njena popularnost stagnira i opada sve dok nije došla u Zvezde Granda. Sada Marija organizuje turneje po Balkanu, a prvi put je imala turneju po Bosni gdje je u nekoliko gradova napunila sve najveće objekte, to su doprinijele pjesme koje je promovisala i predstavila na Grandu, pa su se izdvojili njeni veliki hitovi "Pametna i luda", "Sama i nervozna". Viki takođe ima sve više posla i zauzeta je svaki vikend, a da ne pričamo o Aci Lukasu i Ani Bekuti koji imaju uspješne turneje i koji glatko prolaze na "terenu". Popović zna tajni recept i kako se pravi zvijezda i to mu niko ne može da ospori. Iako su se žalili u žiriju zbog novca kojeg dobijaju sigurno da su zadovoljni i što su pogazili i konkurenciju. Dvije godine su se "Pinkove Zvezde" borile da dostignu "Zvezde Granda" ali nije išlo. U novoj sezoni "Pinkove Zvezde" nisu startale niti se snimaju pa će i ono malo kandidata što je mislilo da ide na Pink preseliti na Grand.

Poseban akcenat ide na promociju kandidata, pa tako neki takmičar koji je "dogurao" do 3 ili 4 kruga već može da počne da gostuje po klubovima, diskotekama i svojoj bližoj okolini, počne raditi svadbe, veselja, slave itd. On se pokazao i automatski je tražen i cijena mu je porasla. Jedne prilike je Popović rekao da je Amar Jašarspahić Gile pjevao po lokalima za 50 eura prije Granda, a nakon pobjede pjeva za 1500 eura. Tako da u Zvezdama Granda ima i onih koji dođu tu samo zbog reklame, prođu par krugova ne žele ugovor, ispadnu dobiju gostovanja, zarade i tako ponovo u krug. Popović je od Zvezda Granda napravio profitabilnu firmu koja ima svoj sistem funkcionisanja.
Pod ugovorom je trenutno preko 100 mladih pjevača. Dakle pjevači su zaposleni za Grand i obavljaju svoj posao kao i svaki drugi. Preko svojih menadžera Grand ugovara nastupe njima i sve sređuju, pjevač samo dolazi da odradi svoj posao i otpjeva. Na kraju su svi zadovoljni. Pjevači sami sebi plaćaju pjesme, ali imaju besplatnu promociju na svim Grandovim emisijama i Grand Televiziji, te sve emisije se emituju na OBN, Prva i Kanal 5 tako da dobijaju najbolju moguću reklamu. Sistem koji funkcioniše i donosi svima dobro ne treba mjenjati. Saša Popović je još jednom dokazao da je poslovni mag i da ima njuh za šoubiznis.

Stranice