Izdvajamo

Kraj misterije i brutalnog ubistva. Potvrđena optužnica za ubistvo pjevačice Granda.Kako nezvanično saznajemo, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prije nekoliko dana Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) koja ga tereti da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu Jelenu Marjanović.

Naime, riječ je o dopunjenoj optužnici Višeg tužilaštva iz juna.

Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrđivanju optužnice.

Kako je srbijanski “Blic” već pisao, Marjanoviću se na teret stavlja teško ubistvo, ali je u optužnici ovoga puta i svedočenje Zoranove i Jelenine kćerke Jane koje je dala krajem juna.

Takođe, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Kako nezvanično saznajemo, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Inače, prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara ove godine, međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maljoletnu kćerku Marjanovića.

Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine dok je boravio u rijaliti programu, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Dopunjena optužnica, koja je sada potvrđena, podnijeta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično djelo kao i prvom optužnicom – teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Prema optužnici, Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom kćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa kćerkom.

Međutim, iskoristivši Jelenino povjerenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim, Marjanvić ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji ali i regionu već gotovo dvije godine. Ono čime je javnost posebno šokirana način i količina brutalnosti ali i indolentnosti Zorana Marjanovića. Više puta se pisalo kako nikada nije pokazivao znake kajanja za svoje nedjelo.


Stranice