Izdvajamo

Post Top Ad

Trajno obrisani. Semir, Gile, Rada, Haris i ostale Zvezde Granda žestoko oštećeni. (VIDEO)

Zvezde Granda su dugi niz godina najgledanije i najpopularnije takmičenje širom balkana. Grand godinu za godinom proizvodi na čelu sa Sašom Popovićem nove muzičke zvijezde i otkriva sjajne talente.
Tako su na Grandovoj sceni izrasli Rada Manojlović, Amar Gile, Darko Lazić, Tanja Savić, Milica Todorović/ Pavlović, Aleksandra Prijović, Haris Berković, Semir Jahić i mnogi drugi.
Gile je danas jedan od najpopularnijih Zvezda Granda i na "Youtube" kanalu Zvezde Granda bio je sa svojim nastupima iz takmičenja najgledaniji sa nekoliko desetina miliona pregleda, međutim zbog mnogobrojnih kršenja autorskih i izvođačkih prava sve pjesme i izvođenja u takmičenju obrisani su trajno.
Autori pjesama koje se izvode u Zvezdama Granda potražuju svoja prava i žele da dobiju novčanu naknadu za javno izvođenje njihovih pjesama. Tako je Grand morao da obriše trajno sve snimke iz takmičenja od 2016/17 pa unazad. Grand sada potpisuje autore pjesama i sve rade na "legalan" način uz dogovor sa autorima, ali je ogromna šteta načinjena starim Zvezdama Granda koji su doslovno ostali bez "lične karte".
Zvezde Granda kanal na "Jutjubu" ima samo snimke od zadnje tri sezone. Semir Jahić je sa nastupom u prvom krugu sa pjesmom "Dođi da ostarimo zajedno" imao preko 15 miliona pregleda, ali taj snimak više ne postoji. Na nekim "piratskim" kanalima postoje audio verzije nekih nastupa, ali i ti snimci sigurno će brzo biti uklonjeni.
Tako su sve Zvezde Granda žestoko oštećene jer većina vlasnika lokala svoje pozive bazira na činjenici da pregledavajući snimke iz takmičenja ocjenjuju da li da nekoga pozovu na "tezgu" ili ne. Tako je i sa svadbama, krštenjima, punoljetstvima koja se organizuju širom dijaspore i regiona.
Hoće li ovim potezom mlade Zvezde Granda izgubiti svoje mjesto na estradi? Za one popularnije čini se da nema zime, ali oni koji nisu baš prošli dobro čini se da više neće ni postojati!? Pogledajte ispod snimke "na suho" koji su ostali na "Jutjubu".

Stranice