Izdvajamo

Post Top Ad

Građani ogorčeni, prekršene mjere. Đani napunio klub u Bosni, čekalo se u redovima. (VIDEO)

Kršenje epidemioloških mjera u vrijeme pandemije koronavorusa nastavljeno je u Tuzlanskom kantonu, a veliku neodgovornost sinoć su pokazali građani u Lukavcu na koncertu srbijanskog turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija prenosi portal klix.

Naime, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je organiziran koncert srbijanskog pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, a veliki broj građana zaputio se ka ovoj lokaciji.

Uz kršenje epidemioloških mjera, odnosno bez propisane distance i bez korištenja zaštitnih maski drastično veći broj od 100 osoba okupio se na ulazu u klub u kojem je već prekršena i mjera koja podrazumijeva maksimalno 50 ljudi u zatvorenom prostoru.

Građani Tuzlanskog kantona su pokazali svoju nesavjesnost u vrijeme dok se koronavirus razbuktava u svim dijelovima Bosne. Jučer je u BiH upisan rekordan broj novoinficiranih i to 716, ali to mnogo nije uznemirilo okupljene u Lukavcu.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, o dešavanjima u lukavačkom klubu obavještene su i nadležne službe. Kako se nezvanično saznaje policija je posle ponoći prekinula koncert i rastjerala sve prisutne.

Stranice