Izdvajamo

Post Top Ad

Danas bi slavio sedamdeseti rođendan. Porodica i fanovi nikada neće zaboraviti kralja narodne muzike.

Na današnji dan, pre 70 godina u Šapcu rođena je legenda narodne muzike Šaban Šaulić, koji je pre dve godine stradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Bol zbog iznenadnog odlaska slavuja, kako su Šabana često zvali, i dalje ne jenjava kako među njegovom porodicom, tako i među fanovima koja se na dan njegovog rođenja sa setom i tugom prisećaju pevača.

Među prvima to je učinila njegova ćerka Ilda koja je na svom Instagramu objavila zajedničku fotografiju sa ocem, poslavši kratku i jasnu poruku uz emotikone srca.

- 70 - napisala je ona, dok su njeni pratioci i kolege izrazili su žaljenje što nažalost kralj nije dočekao ulazak u osmu deceniju.

"Nedostaješ mnogo", napisala je Andreana Čekić, a ostali fanovi složili da legenda kao što je on nikad neće biti zaboravljena.

Šaban je tokom celog života uživao veliko poštovanje, pa je od svojih kolega i fanova proglašen kraljem narodne muzike, a jedna porodica iz Kladova pre dvanaest godina zaista ga je i krunisala i to zlatnom krunom.

Naime, Šaban je na jednoj svadbi u okolini Kladova dobio zlatnu krunu sa rubinima i smaragdima , koju mu je uručio mladoženjin otac Ljubiša Stingić i njegova supruga Snežana.

“Moja supruga i ja smo imali veliku želju da nam kralj peva na ženidbi našeg sina. Zato smo mu ona i ja pripremili dar” rekao je tada domaćin Ljubiša , čime je zatekao legendu narodne muzike.

“Imam tremu, a nemam kad pevam. Ovo će biti istorijski trenutak i snimak”, rekao je tada Šaban koji je bio vidno oduševljen gestom ovog bračnog para iz Kladova, pa nastavio: "O majko moja, pa ovo je stvarno što ni u snu nisam mogao da sanjam. Alal vera”.

Stranice