Izdvajamo

Mustafa čeka bolja vremena. Marija mu pomogla, ali jedna neispunjena želja još ga muči. (VIDEO)

Ulični pjevač Mustafa Hrustić je kao dječak svojom pjesmom uveseljavao građane širom Bosne I Hercegovine I tako godinama. I promrzao I gladan I žedan bez krova nad glavom I dan danas bori se kroz život. Ostao je siroče sa svojih 7 godina kada mu je poginuo otac a nedgu ozatim majka mu je ubijena. On odnedavno radi na zeničkim bazenima. Priča je krenula sa Yotube kanala Srečka Stipovića, poznatog videonovinara koje prati mnogo ljudi.
Zahvaljujući prije svega estradnoj zvijezdi Mariji Šerifović koja mu je platila stanarinu za godinu dana i tri obroka u obližnjem restoranu Mustafa je dobio sezonski posao na zeničkim bazenima gdje ga je primio da radi zenički gradonačelnik.
Mnoge je potreslo kada je Mustafa rekao da nema nikoga, ni oca ni majku. Ipak, otkrio je da ima brata i tetku. Kaže da je ljetni period dobar za zaradu od pjevanja ali poslije sezone muke da se dože do koje marke.
"Želja mi je da imam sobicu ali da je moja, zimi nemam marke ni za drva, hranu, kiriju" ali sada evo sam miran do iduće godine za privremeni smještaj.
- Čekam ove vašare, idem i pjevam kad je ljeto. Kad je ljeto, ne sekiram se, pomoć mi ne treba. A kad je zima nemam ni za drva, za hranu, kiriju, teško mi je - izjavio je on a sad je malo lakše kada znam da ću dobiti svoju prvu platu.
Nadam se boljem životu I da više nisam na ulici, moja najveća želja je bilo kakva sobica, kontejner samo da je moj vlastiti, kaže Mustafa za Yotube kanal Narodna iTV – Priče iz naroda.
Izvor: YouTube Autor objave: Estrada Boom

Stranice